Alla inlägg under maj 2011

Av Marie - 22 maj 2011 13:13

Fick ju för ett tag sen en bärbar dator genom jobbet. Min första tanke var..vad ska jag använda den till i mitt jobb som förskollärare i förskoleklass. Men jag har använt den ganska mycket faktiskt. Till att söka information som har med jobbet att göra och så en massa som ska skrivas. Nu kan jag ju skriva på den i stället för att skriva för hand. Skönt också att ha sin egna dator så behöver man inte springa som en tok och leta lediga datorer när man behöver en på jobbet. Det värsta är ju att släpa den fram och tillbaka varje dag. Tur man har bil. I-landsproblem eller?????

Idag fick jag den även uppkopplad till vårt trådlösa nätverk här hemma. Även fast jag tycker att jag kan en del vad det gäller datorer så är det ju skönt att det finns nån här hemma som kan mer och fixar det mesta rätt snabbt   


Hade ju tänkt ta mig en promenad på förmiddagen, men det tog ju i och blåste så hemskt så jag sparar den. Får se om det lugnar ner sig under eftermiddagen annars blir det motionscykeln som får sig en omgång ikväll.

Ska väl försöka få i mig lite lunch nu kanske. Blev ju sittande ganska länge med skrivjobb som jag tagit hem och klockan gick så fort.

E är hos en kompis så jag har inte henne tjatandes här om att hon är hungrig heller. Då glöms det lätt bort....

Men nu är jag på G. Håller på och kokar ett ägg. Och till det blir det väl lite fil och flingor. Riktig gourmetlunch...


Kramis!

Av Marie - 21 maj 2011 21:35

I dag är det min födelsedag. Och inte har jorden gått under heller    Känns ju bra. Blev "väckt" i morse med sång och present. Mysigt! Vi hade pratat om att köpa oss en internetradio att ha i köket. Den skulle vi köpa tillsammans till oss i present eftersom jag fyller nu och U fyller i juni. Men jag fick den i morse jag   Inslaget fint i Toy Story 3 papper.

Hade bestämt mig för att ta en promenad på förmiddagen. Och det gjorde jag, men det blev bara en kort en för det blåste så kallt och så var det jättejobbigt att gå idag. Blev i alla fall 30 minuter. Sen hem och duscha. Och så ville E så väldigt gärna åka på öppet hus på kulturskolan fast hon var där i torsdags. Vi åkte dit och hon började med att prova på teater. Det vill hon jättegärna gå på så vi får väl se.

Sen hem och ta det lite lugnt en stund innan det var dags att förbereda maten. Vi hade bestämt oss för att bjuda på tacos ikväll och det blev jättegott. Nu har vi tittat på tv en stund så nu är det dags att natta lilla damen så får vi se hur länge jag orkar vara vaken sen.


Kramis!

Av Marie - 20 maj 2011 21:00

Dagens kvällsmat blev grillad kycklingfilé med potatisgratäng. Smakade riktigt bra. Gjorde ju min gratäng med mjölk i stället för grädde. Definitivt inte lika gott men det funkar.

Härligt väder har det varit idag om man bortser från isvindarna som kom ibland. Det har varit friluftsdag på jobbet. De äldre barnen har varit ute och cyklat och med de yngre barnen gjorde vi en poängjakt. De fick olika uppdrag att lösa i grupp och klarade man sitt uppdrag fick man poäng. En av dagens roligaste lösningar tyckte jag var: Hämta en sak som börjar på var och en av bokstäverna i ordet svamp. På s blev det en sten, v en vante, m en maskros, p en pinne. Ja men a då frågade jag varpå ett av barnen höll fram en hopknölad läskburk. Okej..sa jag..hur tänkte ni här?? Apelsindricka får jag till svar   . Självklart!! Det var ju en zingo-burk!! De är kreativa de små liven i alla fall. Härligt!!!!!


Efter jobbet hämtade jag dottern på fritids och sen var vi tvungna att åka och handla. Inte favoritsysselsättningen på en fredag eftermiddag, men ibland måste man. Det gick i och för sig ganska bra. Passade också på att handla ingredienser till maten jag ska bjuda på i morgon när mamma, pappa, storebror, svägerska och brorson kommer och ska fira min födelsedag. Om nu inte jorden har gått under då    Tror inte så mycket på det jag.. men man vet ju aldrig.

Ha en bra fredagkväll nu alla!

Kramis!

Av Marie - 19 maj 2011 19:01

Så var snart den här veckan slut också. En arbetsdag kvar, sen två lediga dagar varav den ena råkar vara min födelsedag    Ska försöka få ner lite frön i jorden i helgen också. Hoppas det växer upp något fint.

Är just nu inne i världens svacka viktväktarmässigt. Måste försöka ta mig ur den snart. Vill ju ner mer i vikt ju. Och det kommer jag att klara!! Ska sätta mig på motionscykeln ikväll och trampa en mil eller så. Lite är bättre än inget. Det jag har svårast för nu är ju allt jag stoppar i mig och äter. Mycket av sånt som man borde äta lite av... men det ska bli ändring på det också.


Provade idag Decubals ansiktskräm. Mig passar den visst inte. Kliar i hela ansiktet och har gjort så hela dagen. Och så känns det som att jag har en fet hinna i ansiktet. Så det känns inte bra. Då känns det bättre när jag använder ansiktskrämen från Rosenserien.  Handkrämen och läppsmörjan verkar däremot vara riktigt bra på mig.

Kom också på igår att mina händer känns mycket bättre nu. Inte alls så torra som tidigare. Och när jag tänkte efter så har det blivit en förändring sedan jag bytte ut vår flytande tvål vid handfatet mot en fast Barnängen-tvål. Kan kanske bero på det. Är ju inte lika mycket tillsatser i den fasta tvålen som i den flytande. Även dotterns händer har blivit bättre. Fortsätter ett tag till med denna tvål och ser om det håller i sig.


Nu blir det soffmys en stund igen. (tills ögonen faller ihop)


Kramis!

Av Marie - 18 maj 2011 22:10

I dag kom då mitt paket från buzzador innehållande prover på decubal-produkter. Det är min första riktiga kampanj som jag får möjlighet att buzza och det känns jätteroligt. Att vara buzzador innebär att man får möjlighet att prova olika produkter och tjänster samt att berätta för sina vänner och bekanta om dessa. Är det dessutom produkter man får buzza så får man även prover att dela ut.

Mitt paket idag innehöll: Hand cream, face vital cream och lips&dry spots balm. Decubals produkter är utvecklade i samband med nordiska hudläkare och anpassade för torr och känslig hud. Alla produkter är oparfymerade och dermatologiskt testade och finns att köpa på de flesta apotek.

Här nedan kommer en bild på paketet jag fick hem


 

Nu gäller det bara att hitta personer som är sugna på att prova och tycka till om dessa produkter.


Kramis!


Av Marie - 17 maj 2011 19:11

Snart är det kväller. Har varit sjukt trött hela dagen. Känner att jag har en förkylning i kroppen, men den vill inte bryta ut.. Vi får väl se vad som händer med den.

Hade tänkt ta mig en promenad ikväll, men en gräslig huvudvärk och denna trötthet gjorde att jag inte orkade. Ska sätta mig på motionscykeln om en stund i alla fall. Måste ju göra nånting om det ska visa åt rätt håll på vågen på måndag. Men först ska det hängas tvätt. Tänk vad lätt det är att hamna här när man egentligen har en massa måsten som ska göras... Ja ja men jag får försöka hinna med båda delarna. Och så cyklingen också..men den gör jag ju framför tv:n så jag kombinerar nytta med nöje där   

I dag blev det utvecklingssamtal för dottern. Jag var inte med och jag visste inte att det skulle bli för den tiden vi skulle ha haft blev avbokad och sen hade vi inte fått till någon ny tid. Men så hade E:s fröken ringt till U idag och frågat om det skulle kunna funka idag. Och det gjorde det. Och det jag har fått höra efteråt gör mig himla stolt över min dotter    Hon klarar skolarbetet galant! Och det blir man ju glad av att höra.

Nej men nu måste jag krypa ner i källaren och tömma tvättmaskinen.


Kramis!

Av Marie - 16 maj 2011 19:27

Jag verkar helt ha tappat min motivation. Känns inget roligt med viktväktarna längre.. gick ju så bra tills jag tappat 10 kg..men nu då?? Har stått och stampat på den vikten, ja eller gått upp och gått ner, i flera veckor nu. Känns tröstlöst. Men jag är så envis så jag vägrar ju ge upp. Det är ca 10 till som ska bort innan jag är nöjd. Och det måste ju få ta tid.. men inte hur lång tid som helst..

Usch vad gnälligt det blev nu då.

Var i alla fall in på KappAhl efter viktväktarna idag och provade ett par byxor. Tog den storlek jag tänkte att jag skulle ha, men också ett par i en mindre storlek. Och jag provade faktiskt de mindre först.. Och jag KUNDE ha dem!!! Helt otroligt. Men då börjar man ju hitta på förklaringar..det är ju säkert så att de är stora i storleken osv. Men vad F-N det stod ju 40 på lappen och jag kunde ha dem !!! Får väl vara glad åt det då   


Sen blev det till att hämta hem tre tjejer från friidrottsträningen. De såg ganska trötta ut. Hem och stoppa i oss mat och putta in lilla fröken i duschen. Så snart så är det kväller.


Kramis!

Av Marie - 15 maj 2011 16:35

I dag blev det en bakdag här hemma. Vädret var ju inte så kul så det gjorde ingenting att jag stannade inne. Fyller ju år nästa helg så det är lika bra att börja förbereda lite nu.

Tänkte lite fel när jag gjorde bullarna så de blev väääldigt stora. Men jag hoppas de är goda i alla fall.


  De ser inte så himla stora ut på bilden.. men det blev 30 stycken på en halvliter..

Sen provade jag nåt nytt också. Såg ett recept i arbetarbladet häromdagen på prästfruns kolakakor. Det lät så himla gott så jag var tvungen att prova. Man skulle koka egen kolasås. Och enligt receptet skulle den koka på svag värme ca en timme. Jag hade nog FÖR svag värme för det tog två timmar innan den var tjock som en kräm. Och då hade jag ändå höjt värmen lite grann. Men goda blev de i alla fall.


  Sen kom jag helt plötsligt på att jag hade satt igång en tvättmaskin på morgonen så det var ju bara att gå ner i källaren och hänga den tvätten då.

Ja inte är det svårt att sysselsätta sig en dag som denna inte...

Sen har jag idag också börjat läsa Patrik Sjöbergs bok. Den är hittills väldigt bra och jag får en helt annan bild av honom än vad jag haft tidigare.


Kramis!

Ovido - Quiz & Flashcards