Alla inlägg under juni 2011

Av Marie - 8 juni 2011 14:47

Ja så var det då skolavslutning idag. Fint väder blev det också trots att de varnat för både regn och åska.

Jag hade tidigt skift på jobbet och vet av erfarenhet att det inte brukar vara så många barn till frukost. I dag hade jag 1 barn. När det ringde in klockan 8 samlade vi ihop oss och tågade till kyrkan. Där var det en alldeles lagom lång och mysig stund. Sedan gick vi tillbaka till förskoleklassens lokaler för att önska glad sommar till alla barn. Vi lyckades även få en hel del kramar vilket är väldigt mysigt!

När alla som inte skulle vara på fritids gått hem hade vi 4 barn kvar. Väldigt lugnt var det alltså. Jag åt lunch på fritids innan jag åkte hem.

Väl hemma hade E en kompis här och de skulle ha vattenkrig och springa i vattenspridaren. Det var nog välbehövligt idag eftersom det är väldigt varmt. Undrar om det är åska i luften idag då för jag har sån fruktansvärd huvudvärk. Vet inte om jag orkar gå på kören ikväll. Blir det inte bättre så stannar jag hemma, men jag skulle behöva gå eftersom vi har sommarkonsert på tisdag och jag känner mig osäker på en del fortfarande. Vi får se hur det blir. Jag bestämmer mig senare.

I morgon är det jobb igen. Men först ska jag iväg på provtagning eftersom jag fick en kallelse till reumatologen om ett par veckor. E:s fritids är stängt så hon får vara  med mormor i morgon. Om det blir fint väder skulle de nog åka till stugan och bada. Sen är det ju friidrottsträning på kvällen och jag har ju skrivit upp oss på städschemat då så det är väl bara att åka dit och städa då.

Nu ska jag vila en stund så får vi se om huvudvärken går över.


Kramis!

Av Marie - 7 juni 2011 20:17

Tror jag får värmeslag snart.. 27,6 grader i vårt sovrum just nu. Drömmer om en portabel ac för inomhusbruk.

Fixar och grejar inför skolavslutningen i morgon. Bör väl ha nå lite finare kläder kanske. Var och köpte en ny klänning till E idag. Hon hade en klänning hemma som hon skulle ha, men så hittade vi en annan på Lindex så den blev det. En vit ballongklänning med svarta paljetter och så vita tights till det. Supersnyggt blev det.

Själv blir det nog ett par vita caprijeans och en tunika tror jag. Är väl bra om jag bestämmer mig innan jag går och lägger mig i alla fall eftersom jag ska upp vid 5 i morgon.

Blev även lite pyssel så här på kvällskvisten. E ville absolut göra ett halsband till sin fröken, men efter halva så tröttnade hon ur och jag fick göra färdigt det. Gjorde även ett halsband till mig själv. Det gjorde jag av en "byggsats" från Panduro. Men det blev fint så jag kanske tar det på mig i morgon.


Nu ska vi försöka få lilla fröken i säng. Hon borde vara supertrött eftersom hon inte somnade förrän framåt 23 i går kväll p.g.a värmen.

På vintern är vårt hus iskallt och på sommaren är det kokhett.. Blir nog snart till att flytta ner i källaren igen. Där är det svalt i alla fall.


Kramis!

Av Marie - 6 juni 2011 17:05

Det har det varit mycket av idag. Skönt! Men vi råkade ändå spendera förmiddagen med att städa inomhus...Dammråttorna började hugga oss i knävecken så då var det dags.

Sen slängde jag ikull mig ute på verandan en stund. Och det var såååå varmt, men skönt.

Färgade håret också på förmiddagen. Började bli lite väl många gråa strån igen nu. Så då tog jag och slängde i en förpackning färg. Chokladbrun blev det. Men ändå försvann inte alla gråa strån   Och det röda jag hade i håret blev lite djupare rött, men det blev snyggt i alla fall   


Sen blev det en tur till viktväktarna. Det går trögt där. Hade stått still sen förra veckan. Hoppas att det händer något snart innan jag tröttnar ur.


Har även sålt våran gamla barnvagn idag.Blev erbjuden 1000 kronor för den och eftersom jag är dålig på att förhandla så blev det så. Men det blev ju ändå en liten extra slant i semesterburken. Och det är ju alltid välkommet.

I morgon är det dags att jobba igen. En "riktig" dag och sen är det ju avslutning på onsdag. Mysigt! Men det är himla synd att jag aldrig kan vara med på E:s avslutningar. Såna gånger skulle jag kunna önska att jag hade ett annat jobb.. men det är väl sånt man får ta.


Kramis!


 

Av Marie - 5 juni 2011 10:25

Ja men då  var det söndag igen då. Känns hemskt bra att jag är ledig i morgon också. Blev inget inlägg igår för det var så himla stressigt.

Började dagen på BJ Arena kl 9.00 Skulle ju vara funktionär under friidrottstävlingen Högbospelen. Riktigt kanonväder var det också, men väldigt blåsigt. Min uppgift började kl. 10.00 Jag skulle hjälpa till med mätningen vid kulstötningen. Alla knäböjningar jag gjorde under dagen känns i låren idag.. Riktig träningsvärk har jag. E var med och sprang 60 meter. Hon kom femma i sitt heat och tog sig då inte till final. Sen åkte hon i väg på kalas några timmar och jag fick snällt stanna kvar på arenan. Men hon anmälde sig också till stafetten som skulle vara kl 17.30 så hon fick åka tillbaka till arenan efter kalaset.

Jag och U skulle ju på 40-årsfest så när jag var klar med mitt uppdrag vid 15.30 så åkte jag hem och hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning. Sen bar det av igen. Vi tänkte att vi skulle hinna tillbaka och se stafetten men när vi kom dit var den redan avklarad trots att klockan inte var 17.30..så vi missade den.

Men, men det var bara att åka hem till mamma och pappa med E:s packning då innan vi tog oss vidare till festen.

Jag var väl inte på bästa festhumör efter den långa dagen så det blev väldigt lugnt för mig. Därför mår jag ju bra idag    till skillnad från förra söndagen. Har ont i huvudet bara men det tror jag beror på annat eftersom jag inte drack speciellt mycket igår.

I dag ska vi väl ta oss iväg och hämta hem bilen igen eftersom den blev kvar hos 40-åringen sen skulle vi visst bli bjudna på lunch hos mamma och pappa. Skönt att slippa laga mat själv   


Kramis!

Av Marie - 3 juni 2011 15:38

Skönt att det är fredag. Är grymt trött idag. E kunde inte somna igår. Så efter nån timmes försök fick hon gå in och lägga sig i min säng eftersom U i alla fall inte var hemma. Till slut somnade hon väl där ändå. Jag hade också väldigt svårt att somna eftersom det var så himla varmt i sovrummet. Men men det blev väl någon timmes sömn i alla fall innan klockan ringde okristligt tidigt. Hade ju öppningen på jobbet idag, 6.30 Lugnt var det. 4 barn och så E var ju med mig där idag. När min kollega kom lagade vi lite tacos och sen fick jag och E åka hem. Skönt. Var på stan en sväng och köpte mig ett par capribyxor. Sen åkte vi hem. Jag somnade som en gris på soffan. Skönt var det men jag känner mig alldeles snurrig i huvudet nu.


Har precis fixat i ordning pastasallad som E ska ha med sig i morgon när det är friidrottstävling. Har ingen  aning om hur lång tid det tar. Hoppas det är klart till 14 för då ska hon ju på kalas. Men det är flera av tjejerna som är med och tävlar som ska på kalaset.

Sen ska ju jag och U på 40-årsfest. Oj vad pigg jag kommer att vara då.....

Nä nu ska vi snart iväg och äta lite. Blir gyllene M:et idag. Sen ska vi ju på cirkus.


Kramis!

Av Marie - 2 juni 2011 18:31

I dag har jag varit ledig   Såååå skönt!! Sov faktiskt riktigt länge i morse. Vaknade ca 8.30 Jag brukar vara glad och tycka att jag har sovit riktigt länge när jag lyckas sova till 8.

Drog iväg till Valbo med E. Skulle kolla efter shorts åt henne och en present till en klasskompis. Det blev lite annat också    Men det enda till mig blev en vristlänk..

Sen hem och slappa en stund innan hon skulle iväg på friidrottsträning. Behövde dock inte skjutsa henne dit utan det gjorde en kompis mamma. Skönt när man kan samåka tycker jag.

Guben har ju lyckats "smita" iväg i flera dagar...Jag kallar det lekstuga, men de kallar det LAN   Därför får lilla damen snällt kliva upp 5.30 i morgon för att följa med mig till jobbet. Börjar ju 6.30 jag och kommer jag för sent blir det ju inte så bra eftersom barnen då inte kan komma in på fritids och föräldrarna inte kan åka till sina jobb. Så det får ju inte hända helt enkelt. Sen ska vi på cirkus i morgon kväll. Förstår inte hur det kan vara så dyrt. Är i såna sammanhang glad att jag bara har ett barn för annars går det ju inte. Blev över 600 kr för henne och mig. Sjukt!!!

Nej, nu ska vi försöka få i oss nåt ätbart. Stekt ägg är beställt så det är väl bara att börja med det då.


Kramis!

Av Marie - 1 juni 2011 16:41

Känner mig grymt trött nu jag.. Ensam hemma är jag också så det är alldeles tyst i huset. Bara katten som springer och jamar och skriker och tror att hon ska få gå ut. Och fick jag bestämma så skulle hon ut omedelbart, men det är väl bara till att lyssna på veterinären och hålla henne inne 4 veckor till.. Trodde ju på det som den första sa att det var 4  veckor.. men så var det ju inte.

Fick nyss ett SMS från E där hon skrev att de var på tågstationen och skulle börja hemresan. Hoppas de har haft det bra.


Jag ska väl försöka fixa mig lite mat nu jag. Är ju bra om jag hinner äta innan jag ska cykla iväg till kören. Sen får vi väl se om E är vaken när jag kommer hem.

I morgon blir det nog en tur till Valbo. Måste hitta en present till E:s klasskompis som har kalas på lördag. Är svårt tycker jag när det inte är en av de kompisar hon brukar leka med. Och så är det ju till en kille också.. kläder hade han sagt att han önskar sig, men det är ju lite svårt att hitta nåt snyggt i en bra prisklass..men hoppas vi hittar något.


Kramis!

Ovido - Quiz & Flashcards