Alla inlägg under juni 2011

Av Marie - 19 juni 2011 17:16

Ja inte bara söndagen, även lördagen var rätt slapp. Har försökt mig på Allevo även denna helg. Nu har det gått bättre. Har druckit det till frukost, mellis och lunch både lördag och söndag. Sen åt jag riktig mat i går kväll och bestämde mig precis för att äta riktig mat även idag till kvällen. Just nu är jag VRÅLhungrig.

E har lekt med kompisar hela dagen idag. Då passade jag och U på att titta på en film  från lovefilm. Himlen är oskyldigt blå hade vi hemma den här gången. Den var inte så jättebra tycker jag. Varje gång får vi en barnfilm och en vuxenfilm. Barnfilmen denna gång var Kalle och chokladfabriken. Den tittade vi på i fredags kväll. Sen tittade E på den i går och så kom hon hit med kompisarna nu på eftermiddagen och då har de tittat på den igen. Så den gick hem ialla fall.

Har i alla fall lyckats städa i mina lådor där jag har plastburkar och dylikt.. Hur kan man ha så in i bombens många lock som inte har någon tillhörande burk??? Slängde säkert 15 lock idag.. Får väl se om burkarna dyker upp nån gång då..

I går var jag även ner på Team Sportia för att byta mitt EFX-armband som gick av när jag skulle ta av mig det. Jag hade för mig att det var ett års garanti på dem och letade därför som en galning efter kvittot. Hittade det till slut på ett ställe där det över huvud taget inte ska ligga, i lådan där jag har plaspåsar, plastfolie, pennor, små anteckningsblock och dylikt. Men det viktiga var ju ATT jag hittade det och det var över huvud taget inga problem att byta. Det enda som var var att de hade inte ett exakt likadant som det jag hade innan. Jag fick välja mellan ett brett armband med en döskalle på eller ett smalt svart armband med rosa rand på. Jag valde det senare. Det var lite smalare och smidigare än det jag hade. Om jag hade velat så hade de beställt hem så att jag fick ett likadant, men jag tyckte inte det var nödvändigt.

Nej nu blev det mycket svammel tycker jag så då är det bäst att sluta.


Kramis

Av Marie - 18 juni 2011 08:53

Känns som att det mer och mer blir varannan dag som jag bloggar nu för tiden. I och för sig så känns det onödigt att skriva om jag inte har nåt att skriva om.. men jag brukar ju kunna vara ganska bra på att svamla om ingenting...

I går var det jobb, men jag fick gå hem lite tidigare. Då skulle E och jag åka hem och fredagsmysa.. det blev sådär med det. Hon satte sig vid datorn och jag med en bok i fåtöljen. Men skönt var det. Sen fixade vi lite mat. Eftersom det inte blev några tacos här hemma förra helgen så hade E lite abstinens och ville absolut ha det den här helgen. Så blev det.

Efter maten poppade vi popcorn och så gick vi ner i biorummet i källaren och tittade på Kalle och chokladfabriken.


I dag vaknade jag med jätteont i  halsen och en toksnuvig näsa.. Känns inte bra det inte. Vet inte om det är förkylning eller allergi. Det visar sig väl kan jag tro.

Vi håller för fullt på att planera vår semester nu. Har kommit fram till att vi ska stanna till i Gränna på vägen hem. Nu ska vi bara hitta ett boende. För säkerhets skull bokade vi ett hotellrum i Linköping, men det är ju en bit ifrån Gränna. Därför kollar vi nu på boenden i själva Gränna och vi har hittat flera intressanta privatrum att hyra för en natt. Nu ska vi bara försöka få tag i ett och boka det då så kan vi avboka hotellrummet och tillbringa lite mer tid i Gränna.

I dag är det tråkväder så då får man väl försöka göra ett ryck inomhus. Har ju ganska länge irriterat mig över ordningen, eller snarare bristen på densamma, i våra skåp och lådor i köket. Kanske ska man ta tag i det i dag då... Vi får väl se.


Kramis!

Av Marie - 16 juni 2011 18:36

Snart är helgen här igen. Den här veckan har hittills varit väldigt intensiv. Planeringsdag på jobbet på måndagen och genrep med kören på kvällen. Kom hem ca 22.00 Planeringsdag på tisdagen också och sommarkonsert på kvällen   . Kom hem ca 22.00 I går var det mycket skruva, plocka och bära möbler på jobbet. På kvällen hade jag sen ett gäng goa tjejer här och provade rosenseriens grejer. Jättetrevligt!!! Dessutom har E varit på dagläger mån-ons och då varit rätt trött efter det.

Under Furuviksbesöket de gjorde i går lyckades E göra illa sig på nya berg och dalbanan. Om jag fattat rätt så gjordes en inbromsning som gjorde att E åkte fram mot räcket som sitter som säkerhet i vagnarna och slog då i bröstkorgen så hon tappade luften. Sedan hade hon jätteont. Svårt att ta djupa andetag och svårt att göra vissa rörelser. I dag var det väl lite lite bättre, men eftersom de skulle cykla med fritids idag så fick hon vara ledig och följa med mig till jobbet istället. Vi konstaterade att hon hade så ont att det bara skulle bli jobbigt att hålla i styret och cykla. Hoppas det blir bättre till i morgon för då tänkte jag att hon skulle gå på fritids igen.

Jag jobbar i morgon till 15.45

Nu ikväll håller jag på och undersöker om vi kan mellanlanda i Gränna på väg hem från Karlskrona på semestern. Vi ska bara hitta ett boende för en natt. Det billigaste jag har hittat hittills var Scandic i Linköping där vi ska bo på vägen ner till Karlskrona. Scandic är ju alltid trevligt så det kanske blir så. Vi får väl se.


Kramis!

Av Marie - 14 juni 2011 15:40

Fullt upp är det just nu. Jobb, hem, kör... I går hade vi genrep med kören inför vår sommarkonsert som är idag. Skulle vara där 18.20 Sen höll vi på till och från till 21.35 Då rusade jag därifrån för att hinna på ICA och handla innan de stängde kl 22. Sprang igenom och fick tag i det jag skulle på 10 minuter. Bra jobbat!!

I dag blev det sovmorgon.. ja eller jag började jobbet sent.. Klockan 9 skulle jag vara på Jernvallsskolan för träff med alla förskollärare i förskoleklass. Där tillbringade jag förmiddagen. Sen skulle vi träffas med jobbet på Högbo Brukshotell för att äta lunch och avtacka två lärare som går i pension och en lärare som avslutat sitt vikariat hos oss. Blev lite vått i ögat då...

Sen skulle jag hämta tre tjejer från deras dagläger i Högbo. Skjutsade hem en av tjejerna och den andra följde med E hem och lekte. Jag gjorde en sockerkakssmet som förhoppningsvis blir en god kaka som jag kan bjuda på i morgon när min kollega J kommer hit och ska visa och prata om Rosenseriens produkter. Jag är alldeles kär i flera av de produkterna och vill gärna att andra ska få prova på också.

Snart dags att fixa nåt att stoppa i magen och plocka fram de kläder jag ska ha på konserten ikväll. Det var prat om att vi skulle gå ut och ta en öl tillsammans efteråt, men jag vet faktiskt inte om jag orkar. Måste fixa så att E får ordning på det som hon ska ha med sig till Furuvik i morgon..

Det var nog det mesta för i dag. Försöker i morgon igen.


Kramis!

Av Marie - 12 juni 2011 18:19

Söndag igen då. Vaknade som vanligt tidigt   07.00. Skulle önska att jag nån gång kunde sova länge på morgonen..

Ja, ja.. gick upp och tittade på Kvällen är din som jag spelade in igår. Hade ju bestämt mig för att köra Allevo-shakes hela dagen idag. Började till frukost. Jättegott var det ju inte..

Sen pysslade och grejade jag lite.

E skulle ju på kalas hos en kompis idag mellan 12 och 15. De skulle lämnas av hemma hos kompisen för att sedan åka vidare till deras stuga. Hoppades på bra väder. Och det var det också till en början. Väl där hade det blivit världens åsk- och regnväder. Men det gick bra ändå.

U och jag gick ner i kylan i källaren och tittade på film. Vi såg Cornelis. Den var sådär. Sen skulle fröken hämtas hem igen. Jag skulle en snabbis på Rusta och då ville E följa med. Handlade lite av varje.

Väl där kände jag att jag inte skulle klara av att dricka dessa shaker hela dagen. Jättehungrig och yr i huvudet blev jag. Så då bestämde jag mig för att det fick räcka för idag med tre stycken och så skulle jag äta vanlig mat till  kvällen. Funkar ju det också. Vi hade pasta med kyckling och bacon kvar från igår så det fick det bli för mig. Kändes rätt bra. Ska nog ta och byta ut vissa mål vissa dagar mot Allevo-shake. Skulle aldrig fixa att enbart dricka såna i två veckor.. Men nån gång ibland så.

I morgon har vi planeringsdag på jobbet. Det är vi som har förskoleklass som ska vara tillsammans med lärarna hela dagen. På tisdag har även fritids stängt så då är vi allihopa. Ska ha lite överlämningssamtal i morgon. Först ska vi ha från förskoleklass till lärarna i 1:an. Och sen ska vi ha med förskolan angående våra blivande 6-åringar.

E ska på läger i Högbo i morgon och på tisdag. Sen ska de till Furuvik på onsdag.


Nej nu blir det ryggläge i soffan en stund med min nya bra bok: Askungar av Kristina Ohlsson. Det var den jag köpte på loppisen igår.


Kramis!

Av Marie - 11 juni 2011 18:47

Det blir ju det när man vaknar klockan 7.. varför kan jag inte sova när jag får?????

Ja ja..upp och åt frukost och läste tidningen. Sen kom E upp också. Vi gjorde oss i ordning och åkte till Göransson Arena på megaloppis. Vet inte om det var så mycket mega heller.. men loppis var det i alla fall. Jag köpte en bok som egentligen kostade 10 kronor men eftersom jag bara hade 9 kronor löst så fick jag den för det. E shoppade loss ordentligt hon.. ett halsband, ett reseschackspel, två hårda plastmuggar med lock och sugrör och en annan förpackning med fyra muggar med lock. Allt detta gav hon 19 kronor för. Så det var ju rätt bra. Mycket muggar blev det...

Sen åkte vi hem och åt lunch. Efter det blev det lite ogräsrensning och sådd av frön. Fröna skulle väl ha varit i jorden tidigare, men vi får väl hoppas att det blir bra ändå. Sen blev det en stund i solen och där var det varmt och svettigt. E hade en kompis här och de provade på lite kaninhoppning. Gick faktiskt riktigt bra. Fram på eftermiddagen blev det en tur till ICA för lite handling och så hem igen. Nu har vi precis ätit och så blir det väl soffmys i värmen ikväll igen. Fick ju erbjudande i onsdags om att följa med på kryssning idag. Hade varit väldigt kul, men jag kände att det inte funkade just nu. Om jag hade haft lite längre tid på mig så hade det säkert gått bra. Vet ju att dessa kryssningar brukar vara väldigt roliga, men det kommer fler chanser.

Är ju så arg just nu på att det inte funkar alls med min viktminskning. Har inte gått alls sen i april. Nu när jag var och handlade köpte jag Allevo-shake. Får se om jag kan få en spark och komma igång igen. Så i morgon blir det shaker hela dagen. Sen får det bli några mål de kommande dagarna så får vi se hur det funkar. Håller tummarna. Det som är svårast just nu när det är så här varmt är ju att jag vill äta massor av glass. Och det är ju inte bra. Får väl köra en av mina specialare istället. Gör i ordning bubbelvatten och så blandar jag det med Fun Light saft. Är ganska gott om man får det iskallt. Men glass är godare så det får jag väl ta nån gång i bland men inte hela tiden.


Kramis!!

Av Marie - 10 juni 2011 18:35

Kan jag väl slänga iväg ett inlägg.

Solen skiner idag också. Underbart!! Men samtidigt längtar jag faktiskt efter en rejäl regnskur, gärna med åska så att luften blir lite lättare att andas. Får väl äta upp det här om ett par dagar skulle jag tro. Särskilt när man kollar väderprognosen på min telefon.. enligt den så blir det regn lördag, söndag, måndag, tisdag. Det blir ju lite för mycket kan jag tycka.

I dag åkte jag tidigt från jobbet och hämtade E på fritids. Sen åkte vi ner på stan för att köpa en present till en av E:s kompisar som ska ha kalas på söndag. Jag skulle även passa på att titta efter ett par shorts. Vi hittade det vi skulle och sen blev det en glass på Selmas. Gott!!

Sen hem och hoppa i bikinin och kasta sig på solsängen här hemma en stund. Och hjälp vad varmt det blev. Klev jag upp en bit på gräsmattan blåste det rätt skönt, men nere i grytan på verandan stod det helt still. Blev kanske en timme i alla fall. Vågade till och med gå nära vattenspridaren så jag fick några kalla droppar vatten på mig   

Hade planer på att åka på dans på Tors Loge ikväll, men det blev inte så tyvärr.

Nu vill jag bara att maten ska bli klar för jag är hungrig!! Grillad fläskkotlett, klyftpotatis och hemgjord tzatziki står på menyn idag.


Kramis!

Av Marie - 9 juni 2011 19:25

...är något jag skulle vilja ha här hemma nu. 28-29 grader inomhus.. och inte kan vi ha öppet hur som helst heller eftersom katten inte får gå ut än på några veckor. Skitjobbigt är det helt enkelt.

Är ju glad åt att det är fint väder ute och så, men jag skulle vilja ha lite bättre temperatur inomhus..

Idag skulle jag städa på arenan där E tränar friidrott, men när jag kom dit så var dörren till städskrubben låst och ingen av tränarna som var där hade nyckel. Var inte så mycket jag kunde göra åt det då. Skrev i alla fall på listan där jag skrivit upp mig för städning att det inte gick att komma åt grejerna.


Hade ett lagom gäng barn på jobbet idag. Efter lunch tog vi ett gäng och gick till stranden så de fick bada. De var väldigt nöjda trots att det var kallt i vattnet och blåsigt på land. Det är ju en stor fördel att man jobbar så nära stranden.


Nu blir det bara till att ta det lugnt resten av kvällen. Orkar inte ta tag i nån motion nu när det är så här varmt. Och när det börjar bli lite svalare ute är det ju så sent så jag måste gå och lägga mig för att orka upp till jobbet till 7 i morgon bitti. Ska försöka ta ut lite komp i morgon eftermiddag så jag kan smita hem lite tidigare.


Kramis!

Ovido - Quiz & Flashcards