Alla inlägg den 22 juli 2011

Av Marie - 22 juli 2011 22:34

Hinner knappt åka därifrån så längtar man tillbaka. Till Malung och dansbandsveckan förstås   Det är såååå himla kul där. Och extra härligt var det att i år hade vi bestämt oss för att sova kvar på campingen och dansa tre kvällar. Förra året åkte vi ju fram och tillbaka två dagar. Blir lite jobbigt. Det är ju ca 20 mil enkel resa. Nej så vi packade bilen full i tisdags med tält, luftmadrasser, sovsäckar och en hel del annat. Och så åkte vi mot Malung. När vi kom fram hängde regnet i luften. Ja ja bara att skynda oss att få upp tältet då. Det  lyckades vi rätt bra med. Det började regna när vi höll på men det gick bra ändå. Sen fick vi sätta oss i bilen och ta en liten öl och fira att vi äntligen var där. Eftersom tältet är så litet är det inte så trevligt att sitta där. Men efter en stund slutade det i alla fall att regna. Skönt. Vi passade på att pumpa luftmadrasserna så de var klara att läggas in i tältet. Sen satt vi bara och tog det lugnt och laddade inför kvällen. Vi gick iväg och tog en bit mat och en öl innan vi gick vidare mot Orrskogen och dansen. Väl där var det bara att kolla in på vilka banor man ville dansa. Ett favoritband spelade på bana 3 så där var vi ju tvungna att vara och lyssna lite på Perikles. Sen var vi även en del på bana 5 där jag blev glatt överraskad av norska bandet Contrazt. Dansade en hel del. Mycket folk överallt. Över 7000 personer var där den kvällen. På trötta glada fötter vandrade vi mot campingen sen på natten.

Natten bestod väl inte av så hemskt mycket sömn. Kallt och rått i tältet, en snarkande vän på madrassen bredvid   en ruskigt värkande fot (och dryga tältgrannar gjorde det rätt svårt.) Blev kanske två timmar om jag har tur.

Vi hade sett att de hade massage för 150 kr på campingen så det bestämde vi oss för att prova på på onsdagen. Först frukostbuffé som man kunde köpa för 69 kronor och sen blev det massage. Och jösses vad skönt det var!!! Somnade nästan till lite grann. Sedan bestämde vi oss för att ta det lugnt och göra bara det vi kände för vilket var duscha innan det blev för trångt där och sen bara ta det lugnt. Sitta och prata och smutta på nåt gott. Sååå avkopplande och skönt. Mot kvällningen var det då dags för mat igen. Ville gå på en pizzeria där vi hade varit förut och ätit god pizza och druckit god öl. När vi kommer dit måste de ha bytt ägare för nåt alkoholtillstånd hade de inte och inte var pizzan så god heller. Men men det var ju mat i alla fall.

Sen skulle vi vidare till Grönlandsparken där Bhonus skulle ha sin Fun Fun Fun show i tältet. Och där var det ett ös utan dess like. Svetten bara sprutade för inte gick det ju att bara stå still och lyssna inte... Efter en hel del extranummer tog showen slut och vi skulle promenera vidare mot orrskogen igen. Vi visste att det skulle bli mycket folk eftersom Lasse Stefanz skulle spela. Och jag förstår fortfarande inte vad som är så bra med dem. Vi höll oss mest på bana 5 denna kväll där Martinez skulle spela. Ville gärna höra hur de lät nu när de bytt ut ett par medlemmar. De lät jättebra och vi dansade jättemycket.Kollade publiksiffran innan vi gick hem..8599 personer... Så blev det ännu en promenad på trötta fötter mot campingen. Och in i tältet. Kallt som tusan var det och jag som är en fryslort klädde på mig massor och det behövdes. Den natten var det ombytta roller när det gällde vem av oss som kunde sova.

Torsdag morgon. Frukost igen. Vi behövde hämta ut lite pengar så vi bestämde oss för att gå och göra det och så gå på Ica för att handla lite. Ingenting mer...Men blev det så?? Icke!!! Vi hamnade först på ett glasscafé där de hade jättegod glass. Sen tog vi en tur till Grönlandsparken för att kolla läget   Till slut hamnade vi i öltältet med varsin iskall öl och lyssnade på LarzKristerz som spelade på scenen där.Det var ju inte riktigt meningen men kul var det. Sen blev det Ica och så tillbaka till campingen för dusch och att ladda lite inför kvällen. Vi hamnade i öltältet för att äta lite mat på kvällen och där spelade ett band irländsk musik. Jättebra. Sen upp till Orrskogen igen för vår sista kväll. Vi kom dit strax efter 21 och det var jättemycket folk redan då. Dansade lite grann och så gick vi och kollade läget på bana 1 där det ska vara mogendans. Kanonbra var det där. Men rätt hög medelålder på dansarna. Och varmt var det också. Men vi fick dansa en del även denna kväll. Kvällens publiksiffra var 8302. Helt otroligt!! Det här är nånting som inte går att förklara för nån som aldrig varit dit. Det måste upplevas för att man ska fatta!!

En jättevarm dag och kväll var till ända. Rätt så rödbrända hade vi lyckats bli på axlar och näsor under dagen.

Krypa in i tältet och sova en stund igen. Vaknade sedan av att regnet smattrade mot tältduken. Funderade på hur vi bäst skulle packa ihop det och kom fram till att vi bara rullar ihop det snabbt och så in i bilen med det. Inte rulla ihop nå noga i spöregnet.

Ja sen var det bara att börja resan hemåt. Tråkigt! Men det var ju lite lättare att åka därifrån när det regnade. Nu är det bara att vänta och längta till vecka 29 nästa år då vi måste göra om detta. För så roligt är det!!!


Kramis!

Ovido - Quiz & Flashcards